View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Aug 25, 2019 6:10 amReply to topic  [ 1 post ] 
 HARDCORE INTER MUNDOS 
Author Message
Techn0.eu member
Techn0.eu member
User avatar

Joined: Thu Sep 08, 2011 2:41 pm
Posts: 8
Post HARDCORE INTER MUNDOS
Image

HARDCORE INTER MUNDOS

В необятното виртуално пространство на Интернет виреят какви ли не странни звукови форми на живот, стилови разклонения и жанрови отклонения. Ако сте от хората, които обичат да се реят из мрачните дебри на електронния ъндърграунд, за да утолят меломанската си жажда, следващото заглавие със сигурност е точно за вас! “HARDCORE INTER MUNDOS”. Тази компилация е резултат от съвместните усилия на музиканти от България, Холандия, Мексико и Еквадор. В сборната тава ще откриете богата палитра от електронни жанрове и течения – techno, rave, industrial, psychedelic trance, acid, hardcore, gabber, breakcore, terror, noise… В компилацията са включени 28 композиции, които ще нахлуят като вихър през звуковите ви възприятия и ще узурпират съзнанието ви.
Началото е величествено. Първата композиция “Rodopea” съчетава вълшебния звук на Родопска каба гайда, отекващ през вековете, дивния глас на Валя Балканска, порещ необятния Космос на борда на звездния скитник VOYAGER 1, изстрелян на 5 септември 1982 г. и breakcore вибрации от друго измерение, модулирани извън границите на възможното от Gichev. Все още зашеметени от космическото начало, едва ли ще успеете да окажете съпротива на втория трак, който ще ви помете като влак. Hardinal V & Reddish ще бъдат безкомпромисни, но обезоръжаващо ви нашепват: “No Need to Run”. Не завиждайте на оцелелите, които ще достигнат до третата композиция в компилацията. Те ще бъдат призовани от !>-lys3rg1c /\c1d с възглас: „Рицари, на арената!”. Победителите ще напуснат битката доволни от себе си, но жадни „за вино, за бира и за жени”! Ако и вие сте сред победителите, четвъртото парче е точно за вас! “It Never Ends”, възкликва Mokushi и ви потапя в своя хипнотичен techno ритуал. Музиката е обагрена от цветове, краските звучат в хармония. Щастие и наслада озарява душите ви, а ритъмът на танца обсебва телата ви. Вече сте готови за следващото изпитание. Внезапно осъзнавате, че сте загубили връзка с реалността! Могъщ и гръмовен барабанен тътен на Rorschak Shock, отекващ от Мексико, ви напомня, драги слушатели, че вие не сте единствените живи същества на тази планета. Нашествие на Ara?as под величествен съпровод на фанфари. Докато слушате, настръхвате. Инсектофобите сред вас сигурно вече панически драпат към копчето на мишката, за да спрат музиката. Заветният „клик” се изплъзва и неумолимо потъва в пясъка. Преди малко загубихте връзка с реалността, сега осъзнавате, че губите контрол и над музиката. Вече сте във вездесъщата власт на звука! Вибрации, честоти, децибели... Пясък ли усещате под нозете си? Да, вие сте боси на плажа. Това е безкрайният пясъчен плаж в Гоа, същински рай за нелегални партита и музикални фестивали. Goa Trance! Psychedelic! Магнетичен звук, плеяда от светлини и звуци – това е композицията на Fusion, наречена “Flux”, майсторски преработена от Unison.
Събуди се! Събуди се! Някой ме разтърсва. Познат и позабравен глас... Сънувам ли? Вариации, интонации, разсмива ме, кара ме да се изчервя от срам, звучи ми искрено, но и безкрайно цинично... „Всъщност цинизмът като че ли е водещата нишка не само в различните нюанси на този глас, така че слушането може да бъде и приятно, но и много полезно за онези, които искат да разберат нещо повече”... Следва поезия и дигитална хардкор вакханалия. Отекват величествени думи, разкъсващи оковите на сивотата:

Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам –
първа радост е за мене.

Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.

И какво от това? “… Звучи ми искрено, но и безкрайно цинично…” Свободно гражданско общество? Та ние сме в плен на тлеещи предразсъдъци! Чиста природа? Пфу, та ние вече се храним с полимер, тъпчем се с вредни химични съединения, горите се изсичат безпощадно, добивът на шистов газ е приоритет... Национална гордост? Няма граници, всички сме средностатистически единици и нули в World Wide Web!!! Това е то – Нов световен ред! N.W.O. Контрол! Оплетени в мрежата завинаги! Mokushi и 10Jerist не са съгласни с пораженческото мислене, обсебващо съзнанието ти. Агресивен ритъм, тежък звук, китарни зъбери и дигитални чукари. Демоничен глас разкъсва оковите на съзнанието ти. Кънтеж в главата ти: не се предавай! Fuck the $y$tem! Бори се! “My Revenge!”…

...There were times, I?m sure you knew
When there was fuck fuck fuck-all else to do
But through it all, when there was doubt
I shot it up or kicked it out
I faced the wall and the world
And did it my way...

...както някога, миналия век, пееше Sid Vicious. Сега бъдещето е пред нас, а историята се повтаря... „Историята, казват някои, е лоша учителка, но подобно на Вонегът аз виждам проблема в учениците. /.../ Което не сме научили навремето, наваксваме го в извънкласни занимания – по площади и бойни полета. Като не си знаем историята – нито „нашата”, нито „тяхната”, тя ни се случва отново и отново” (Велко Милоев, „Балкански случки, войни и легенди”, Изд. Сиела).
Достатъчно! Ако продължавам така, ще ви преразкажа всичко. В тавата има още много легенди, напеви и изпълнения, изковани от бардовете на авангардния звук – Abuser, D-Lysergic Acid, Dreadkick, Gichev, Hardinal V, Insult, Mokushi, Narkotik Machinery, Nikola Marinov, Rorschak Shock, Reddish, Sirolf, Sm1rt, SRF, Sorce, Tematic, The NeXuS, Unison, Vilnjal van Dahl, X-M@n, Zubo…
Спирам дотук и ви оставям да се насладите на това пътешествие сред различните вълшебни светове, извезани от дигиталните трели на “HARDCORE INTER MUNDOS”. Музикалните композиции, включени в сборната тава, представена от Интернет лейбъла Gabbalkanton, са авангардни и иновативни. Моите редове по-горе са субективни. Всеки слушател може да интерпретира музиката в тази компилация по различен начин. Отпуснете се. Насладете се! Фридрих Ницше е казал: "Животът без музика ще бъде огромна грешка".

Drummo Projid 909

Компилацията ще бъде достъпна за безплатно сваляне от Интернет довечера:
http://gabbalkanton.blogspot.com/2012/10/hardcore-inter-mundos.html

Главните виновници за този релийз:


1. gichev - rodopea (5:48)
2. Hardinal V vs Reddish - No need to run (6:04)
3. !>-lys3rg1c /\c1d - who ever said? (534 knight mix) (4:32)
4. Mokushi - It Never Ends (5:08)
5. Rorschak Shock - Aranas (4:25)
6. Unison + Fusion - Flux (7:38)
7. gichev - az sym bylgarche (6:11)
8. Mokushi - My revenge (10Jerist remix) (4:59)
9. Rorschak Shock - Armen la telarana (3:59)
10. The NeXuS - Sound of Silence (Hardcore Bootleg Rmx) (4:01)
11. Insult - Gypsy Tipsy (5:41)
12. Rorschak Shock - Futuro (4:06)
13. nikola marinov - the power (3:11)
14. vilnjal van dahl - how could you do ($uch th1n999$) (4:10)
15. zubo + x-m@n - paren chuk (spot) [interlude] (2:15)
16. SRF - Banana Terra (3:18)
17. Reddish - Start (6:41)
18. Sorce - Music Machines (3:28)
19. Rorschak Shock - Ren-core (4:29)
20. The NeXuS - Universal Unity (Hardcore Project) (5:38)
21. Dreadkick - deathOmatic (4:54)
22. Tematic - Movie Maker (4:50)
23. The NeXuS - The NeXuS Anthem (Hardcore Rmx) (4:57)
24. Narkotik Machinery - Forgotten Voices (3:44)
25. abuser - give me my drugs (5:32)
26. sm1rt - Drowned My Cat While On Prozac (5:19)
27. Sirolf - Face of Pain (SRF RFX) (4:46)
28. SRF - Trippin' Hard (4:45)

_________________
hardcore 4 life!


Wed Oct 31, 2012 1:56 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 
 

Рекламки

 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 67 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Initial style design by STSoftware.
Modified for Techn0.eu by xTz.
[ Time : 0.125s | 16 Queries | GZIP : On ]