View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Oct 23, 2018 1:16 pmReply to topic  [ 9 posts ] 
 БУРГАС 
Author Message
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Mar 29, 2010 6:48 pm
Posts: 245
Post БУРГАС
Бургас, или още познат като "Бъ съ" е област намираща се в зоната наречена "Провинция"

Бургас (или бъ съ) е още познат като:

* зоната на здрача
* града по пътя от Созопол за Сл. бряг.
* надписа по табелите разположени около пътя от Етишопия към 'Плажут' (прев. бел. на ред. "плажът")
* града на 'прото-мутрите като например Филип от Зорница дето джоби за ЖЪЛТИ СТОТИНКИ'
* мястото къдетo да носиш 'АДИДАС' е равносилно на това да си безсмъртен
* града на 'прото-мутресите'


По-малко известни наименования на рибарското селище познато като Бургас

* алкохолната яма
* града на най-големите бардаци
* най-селското село (след Етишопия)
* е-е-е там,къде е Лукойл-а

ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ

BS-то е разделен на няколко основни жилищни комплекси,всеки от който има важна икономическа функция:

* СЛАВЕЙКОВ

жк."Славейков" известен и като Слабейката е родното място на много бургаски батки и маняци. Средният брой на населението там е към 75 000 и се дели на пенсии или "луди лица". Комплексът се намира най-близко до ядрения комбинат "Нефтозавода". Абсолютно задължително е носенето на качулка след 19:30,защото иначе има голям шанс да ви джобят.Славейков е разделен на няколко махали СЛАВЕЙКОФ, СЛАБЕЙКОВ, Димчова махала и останала част на СЛАВЕЙКОВ.След 22:00 не си помисляите да ходите към СлавейкоФ.Опасно е!Може да не се върнете. В Славейков сички са машини и файтъри - само мили хора с палки в джобовете.АДИДАСА с него и невъзможното е нищо.Ако някои ви пита чук нещо(искаш ли масе) и ако тва е в близост до Страшника (слабейков) по-добре откажете ,защото ще бъдете кораво запален или ще получи набрана треба от детската градина.По-добре не ходете на кафе Cameo (славейкоф)а по тъмно дори не си го помисляйте.Ще бъдете джобен от АДИДАС маняци.

* ЗОРНИЦА

жк."Зорница" е близо до жк."Изгрев" и никой си няма идея защо са ги разделили. Комплексът е известен с бизнес с наркотици,крадени коли,проститутки,рекет и други важни за икономиката на града дейности. Известен факт е,че всички момичета над 12 години са вече "мутреси" и са се шибали с целия комплекс.

* ИЗГРЕВ

Същото като за жк."Зорница". Никой,дори и леките маняци,не знаят защо има два комплекса,като заемат една и съща територия.Това е тъй нар. квартал на "нацепените батки". Всеки див бесен селянин в Бургас произхожда от "Изгрев" или е пряко свързан с него.Субектите от изгрев отговарят на следното описание:
1) АНЦУГ "АДИДАС"-просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!- Признак за висота в йерархията.
2) В тялото им тече повече хап,отколкото кръв.
3) Биха ви убили за 5лв
4) На светофара ще ги познаете по евтините коли облепени с ефектни надписи "СПАРКО" "МОМО" "ХОНДА" и тем подобни,както и скоростта,следвана от миризма на изгорели гуми с които карат и зиме и лете също ще ви впечатлят.

* ЦЕНТЪРА

жк. "Центъра" е важното място на Бургас и всички искат да идват тук. Маняците се събират на сборна гара "Часовника",а emo и скейтърите се събират на сборна гара "Альошата",известна още като "Паметника". "Центъра" служи само за ходене на яките фешън кафета. През него минават двете главни улици на града. "Центъра" е единственото място в Бургас,където новодошлите имат шанс да оцелеят.Но има и някои извънредни ситуации, когато можете да изпаднете в смъртна опасност случайно ако някои от мутрагенчовците започнат гангстерска война за надмощие и някои от тяхните конкуренти извадят огнестрелно оръжие и започнат да стрелят посред бял ден.

* ЛАЗУР

жк."Лазур" или още наречен "Лудницата" е мястото,където се събират всички психично болни. Комплексът е разположен до морето,за да може всички перковци да се самоубият лесно. На външен вид тихичък квартал, но далеч не е така. ВЪНШНИЯТ ВИД ЛЪЖЕ ! МНОГО ! Опасността да не се върнете е толкова голяма, колкото да ви блъсне някоя кола - там всички с превозни средства са с предимство и не важат никакви правила за движение. Друга особеност е, че всичко се застроява и къде се вика няма къде човек да пръдне на спокойствие. Кварталът играе също доста важна роля за икономиката на града - развити са дейностите като джебчийство, рекет, изнудване, пласиране на наркотици, побой.. ~70% от населението там са алкохолици !

* БРАТЯ МИЛАДИНОВИ

Малък квартал с най-скъпите жилища в града, в който противно на логиката всеки втори(за лицата под 30 години всеки първи) е част от криминалния контингент. Към настоящия момент населението е силно редуцирано, поради предислоцирането на големи групи младежи от комплекса към находящите се в други части на града Следствен арест и Бургаски затвор.

* МЕДЕН РУДНИК

жк."Меден рудник" е само за хора с level 123041251 и нагоре. Обитаван е от тъмните сили. Там всички са зомбита. Комплексът е свързан само с един автобус(211) или както му викат повечето маняци "Двеста и осъзнай се",който пътува между измеренията преди да ви остави там. НЯМАТЕ РАБОТА ТАМ! Не ходете там! Ще умрете.Зоните в Меден Рудник са две : селото и комплекса като и двете са еднакво опасни..НЕ ХОДЕТЕ ТАМ...видите ли човек с АДИДАС късно е ,вече ви е видял, НЕ го гледайте в очите(Гледайте го в очите)в сила е принципа "Защо си с шапка,Защо си без шапка"...не бягайте по-лошо става...реплики от вида (АЗ ПОЗНАВАМ....)не вършат работа...не се качвайте на тамошните машини на времето наречени тролеи - вероятността да останете живи е по-голяма сред батките отколкото в това превозно средство.НЕ сте ли от Меден Рудник не ходете на дискотека "ФЛИРТ"..дори и с хладно оръжие...защото всички там са нинджи.Поради тези особености,кварталът е с визов режим,като визите се отпускат от Общината,която се намира до "Часовника". И въпреки всичко...сигурни ли сте,че искате да отиде там?
Седемте чудеса на Меден Рудник - 1. Боровата горичка - след Великия пожар не е ясно дали е много борова, или много горичка, но си остава култово място за избухване на батки и шлякалки. Внимавайте да не ви заведат там в чувал. - 2. Блатото - красива забележителност, особено оценявана в моменти в който сте се облегнал на седалката на БМВ-то си и съзерцавате отсрещните светлинки на Нефтозавода докато някоя руса тупалка извършва възвратно-постъпателни движения с уста в зоната на чатала ви.В случая внимавайте за наличието на брекети тип "аз съм робокоп". При липсата на БМВ стойте далече от местноста. - 3. Тролея - известен още като Ски влек-а, поради естеството на работата си през зимния сезон, когато местното население се спуска до Центъра с найлони по заледените склонове. Наскоро обновения автопарк, возила пройзведени през 1959-та, внасят извесна доза увереност в някои представители на пенсионерската класа, че ще стигнат там за където са тръгнали. Обикновено поради прекъсвания в ел. захранването се извършва кафе пауза (20минути - 2 часа), някъде около Блатото. - 4. Селото - съществуват две поднива на тази атракция: в радиус 2км около хай-лайф дискотеката FLIRT са изградени колоритни вилички, обитаеми от знайни и незнайни нацепени маняци, в мазите на който се кроят плановете за господство над света, внасят се нелегално картофи от смолянско, и е пълно, разбира се, с празни чували за любопитковци като теб. Второто подниво по известно в underground средите като Циганската махала, е обитаемо от странните субекти Homo Mangalicus. Не ходете там! Рискувате да станете жертва на изпитаната им с поколения стратегия - опитвайки се да си върнете откраднатия портфейл, GSM, джанти или просто якето, от на външен вид безобидното подрастващо Homo Mangalicus бивате за секунди обградени от цяло стадо мутанти с вариации в цвета на кожата, където имате късмет ако ви застигне съдбата "чувал и на Боровата горичка". Проблема при тях е липсата на чували. - 5. Битака - тук можете да си вдигнете левела купувайки си фалшив АДИДАС, в бегъл опит за оцеляване в Бъ-Съ. Истинските батки и маняци веднага ще заподозрат във вас мошенничеството, което се отразява на точките ви живот (освен ако не сте с БМВ или Мерцедес). На Битака се подвизава вариация на Homo Mangalicus а.к.а. Бах го оня мангал мазен как ме излъга че чехлите са оригинални. Опасно място. - 6. Резвая - в близкото минало се е считал за център на Меден Рудник. В днешно време представлява паметник на една отминала епоха - когато хляба беше 20ст. и олиото беше с купони. Граничи със Селото. - 7. Небостъргача в Меден Рудник - за него се носят само слухове. Тайнствена корпорация планира изграждането на мистериозно съоръжение с неясно предназначение, без съмнение разработка на НАСА и силите на злото. Поради оскъдната база данни предстои доизясняването и класифицирането на творението.

* САРАФОВО

Същото като в Меден рудник,но с наистина редуциран почти до минимум брой цигани и повече вилички. И е близо до морето.

* ВЪЗРАЖДАНЕ

По-известен като "Италианската махала" , предимно живеят хора с "чист" бизнес, ако ви трябва какъвто и да е вид наркотик там е мястото. Всеки втори човек по улиците там е дилър. В махалата заведения няма, там всички са затворени по къщите си и не смеят да излязат...само в центъра и то с такси или кола. Единственото завдение е "Колоните" - ходете само по светло. И незабравяйте там местата за паркиране са кът, не паркирайте защото [1]

* КОМЛУКА

От сега искам да ОТБЕЛЕЖА - НЕ ХОДЕТЕ ТАМ ! НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ !! Та нека минем на същинската част... "Най-интересният" квартал в Бургас. Поради скинарските набези отпреди години(е-хее...славни времена) както и масовата расова нетърпимост се е сформирало това иначе толкова привлекателно място.Преобладава тъмнокожото население.Приходите са главно от :
- проституция
- кражби на пътни знаци,кабели за високо напрежение и всичко що е метал,било то и снаряди от 2-рата Световна
- кражби на какво да е
- продажби на краденото,пък било то и на собственика
- "нежен рекет" или още "бате/како,дай някой с'тинка,ва/ма" - подбират се с конкурс най-сополивите и гнусни зверчета,поставят се на видно място НА центъра и през 5 мин се проверява от дъртия/тата тартор/ка колко е заработил малкият сополанко.Средствата се инвестират разумно в цигари "Шипка",патронче метилов алкохол или други жизнено необходими продукти.

Придвижването се осъществява изцяло по екологичен начин,а именно магарешка каруца + мършаво подобие на животно.Съответно опадъчните продукти от "двигателят" се изхвърлят на улицата.Харектерно обръщение е "бате" за мъж и "како" за жена без значение от възрастта и общественото положение на събеседника.Във въпросният квартал може да намерите всякакви стоки,включително и изчезналите ви халогени, откраднатият телефон на детото/брат/сестра Ви,а защо не и някои лично Ваши вещи.Най-популярното място там е "бистро 33" сервира се трандиционните ястия :
- кучешко на скара маскирано като свинска пържола ;
- котешки крилца с чеснов сос - любимо ястие на един мой приятел,нямам да споменавам имена,той Пешо си знае
- миналогодишни зеленчуци набедени за салата
- като последно в тяхна защита ще кажа,че шкембе-чорбата е добра,само дето произхода на съставките е неясен
- Въпросното заведение се намира в непосредствена близост до тамошните общежития,а именно институцията Бургаски затвор.Сред най-колоритните образи там е ромската перла от Сливен; черният славей; поп-фолк-турбо-чалга гуруто от края на 90-те - Кондьо.Носят се слухове,че припечелвал с Live участия по местните кръчми,но това разбира се е само слух.(дали?)
!!!Важно !!! - не знам дали в Меден Рудник ще Ви свалят джантите и ще ви източат бензина,но в Комлука може да Ви откраднат колата,жената,децата и да Ви обвинят в расова дискриминация. !!!Важно 2 !!! - ако се случи да се забъркате в скандал и видите,че "лека полека и нещата си отиват към бой",то бийте бързо и бягайте.Характерно е за тамошното население,че се крадат един-друг,но нападнат ли някой от техните са по-ораганизирани и по-сплотени даже и от бакшишите.Нямат страх от милиция,Бог и Смъртта.Там важи правилито "всяко паве е куршум,всяка тръба - сабя".
УЧИЛИЩА

* ЛУСКА (ЛУКСА)

В ж.к. Зорница . Характерно за възпитаниците му е ,че не могат да намерят колко ъгъла има в монетата от 50 стотинки. В Луска има 4 момичета ... и четерите бременни ... Любимото занимание на т.нар. учещи в Луска е да висят по прозорците и да свирят на ученички от ГПНЕ и ГПАЕ

* ПГМКР (a.k.a. Морското)

Там повечето влизат с връзки "Жечков е човека"....влизат различно умни,излизат еднакво тъпи..всички завършват

* Френска

Училището с най-висока концентрация на прото-или вече мутреси и батки и маняци...Зам.директор е опасна личност,с когото,ако влезете в двубой,надали ще излезете...ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ЛЕГЕНДАТА БАЙ ИВАН

* Гимназия за чужди езици (а.k.a. Руската)

Учлището за което казват : "Aко от там излезе девственица ,"Альошата" ще си вдигне и другата ръка".Училището не е ZOO-магазин, въпреки,че имат 2 кучета (Чапай и БОЙКА)и едно морско свинче което е явно под прикритие и е с неизяснено наименование.Руска(или ако не можеш да казваш "Р" - Луска )е бойното поле сред училищата.Ако не се бият 2 момичета или 2 момчета от "даскалото",то непременно ще доидат няколко човека от други училища, за да се сбият в двора на училището пред погледа на безброй малолетни "прото-мутеси" от училището..

* ПМГ

Озвестно като "роботоландия" или "ае там оноуа с зубарите еееЕее" ....имаше няколко по-агресивни момченца..но те завършиха..

* Гимназия по корабостроене

Известна и като "кораба" и "кеймбридж"....там влиза само елита на Бургас...хора с коефициент на интелигентност представляващ двуцифрено число или повече не се допускат.

* TOX

Техникум по Обществено хранене a.k.a "тоха" или "кашата"....известно е и също като "онуй горе до механото с курвите"

* ТМТ

Техникум по Механо Техника (Миханото) - там подобно на "морското" и с ак-47 риска от нанасяне на телесен побой върху вас е огромен,почти неизбежен. Въпреки всичко в Миханото е яко,повтаряй,яко!

* БСУ

Бургаски Свободен Университет a.k.a "свободния"...там висшето си образование получават 50 % от бургазлии завършили с 3 или малко повече от гимназия

* ГПАЕ (АЕГето)

Английската гимназия /често бъркана с Немската, поради факта , че са в една сграда/ е дом на "батки и "маняци". Там всички ученици са с една кръвна група- винпром-положителна! За всеки новодошъл в Бургас би била интересна своеобразната "битка на характери" между възпитаници на ГПАЕ е ЛУСКА на 15 септември /всяка година/, когато съседите от ЛУСКА "поздравяват" зайците от ГПАЕ с буркани зимнина.

* ГПНЕ Гьоте а.k.а Немската

Гимназията,която се намира в непосредствена близост до ЛУСКА. Поради това повечето ученици на излизане от вкъщи имат пари,мобилен телефон и бижута,а на влизане в гимназията имат само връхната си дреха(ако са късметлии). Училището дели една и съща сграда с АЕГето. Рядко някой нормален влиза в немска, а ако се намери такъв, то след 1вия месец се побърква.

* Автото - по-долнопробният вариант на Миханото

Към момента въпросното училище още съществува,но е само въпрос на време някой общински съветник да реши да строи отгоре му.А това би било голяма загуба за множеството "умни глави" решили,че автомонтьорството е тяхното призвание.Въпреки това се спекулира,че учениците спадали към категорията "бързоизоставащи".Това са зловредни слухове разпространявани от разни келешчета с надути дипломи.В Автото понякога е като в казарма - получаваш основни познания по уличен бой,рекет и редица други жизнено важни умения от живота.Учениците са с разнообразен цвят на кожата както и може да се чуят разговори на български,турски и цигански.Дузина известни бургазлии са получили образование именно в Автото и впоследствие са поели по пътеките на живота - кой в затвора,кой убит.В непосредствена близост до Автото е детска градина "Златна риПка".Говори се,че коефициента на интилигентност е почти изравнен,но все пак златните риПки водят с малко.

* ~TG~ или Търговска гимназия или Икономически техникум или Икономиката

Най-малкото училище..едно такова зеленко....Мотото му е „Тука е така”... В ТГ-то само маняци, изпалени лица, диваци и ботове.
ХАРАКТЕРНИ ИЗРАЗИ И ДУМИ

* Странджанка е еквивалента на принцеса (филията с кайма,сещате се), вероятно има връзка със Странджа планина
* "Авъъъъъъъъъъ..." е характерен израз на смесени чувства вариращи от възхищение и изненада до възмущение.
* "Малииии...." - виж. "Авъъъъъъъъъъ..." , производна на възклицанието "Майко...".
* думи като "лице,маняк,лек,чУек,батка,луд" са характерни за обитателите на Бургас на възраст от 10 до 25 години.
* израза "шанс чоек" е много характерен за Бургаскиа регион и най-вече сред "маняците" на Бургас
* в Бургас също казано по столичански "козят". Но масето често не достига. В този случай въпросът "Нещо?" се тълкува като своеобразно подпитване или т.нар. тимарене "Имате ли нещо за пушене ?". За това хладнокръвно и смирено може да кажете "Ня'а нищо". Това е отговор в перспектива. "Слабо, маняк" също е качествен отговор.
* думичката "мания" е универсална.Пример: "Ко стаа маняк ?", "'зе ли мянията ?" (преведено на Бургаски взе ли масето, а на Шопски - взе ли коза).
* също така друг пример: "Въй чоек наиш ква мания стана ее ??" - говорещият изразява силни емоции по повод на отминало събитие с грандиозно значение, например кой с кого се сбил вчера.
* Биличка - лимка (мн.ч. Билички) - в Етишопия познато като стъклено топче.
* Думата Прасе,Прасак Се използва за Масе... а съответно кожи за пари... !
* Други известни лафове са "Мега манияка" е така нареченото адското лице."Яката работа" е израз за нещо добро."Ще опърлим ли прасето"-ще изпушим ли масето.Особено нашумяла е думата "празняр",синоним на смотаняк."Ноо' дроп,чуек",в превод много зле.
* Мърда - питате се кого бургазлий наричат така? ами такива като теб...
* Дънкито - това е запазена марка панталон, който може да се намери само в Бургаско и околието.
* Цъкни - пусни осветлението
* "Как е/Ко стаа, бате/батка" – поздрав, смесващ в себе си, радост от срещата, както и уважение към събеседника
* При среща на 2 познати , израза "- Изпалки нещо има ли ?" се счита за нещо изключително "фешън" ,отговора е "Има" /съответно "Няма"/ . При положителен отговор се очаква да се каже "Къф левел е (лев-пари;колко струва) или к'ви кожи е (кожа-лев;колко струва), а при отрицателен "М 'начи сла'о маняк" ; "Слабей раутата" ; "Слабежно" или "Слабомир" /вариантите с корен "СЛАБО" са изумяващо много/.
* Думата "левунс" е използвана като еквивалент на думата пари, а когато някои хора се опитват да припечелят от препродаване на "прасета" (масета,трева) доста характерен е израза " ко ста батка схеми нешо а-у има ли?"....под "схема" се счита вид бизнес
* известните варианти на думата "слабо" са : слабунс слабичко и известната личност Слабомир Слабеев по прякор "Бай Слаби"
* Напоследък навлизат и някои нови изрази от типа "бургаски селски турцизъм" , като например : "Харашми", което е Меденруднишкия вариант на "Хараби", "Харабия" и т.н. /т.е. "много добре"/.
* машина - нацепена батка от махалата,с която по-добре да си нямаш работа.
* Всички са задължени да поставят сричката "ве" във всяко изречение. Това е закон. Ако не го правите може да ви помислят за луд или едва ли не извънземен. (напр. "Така ли ве маниак", "Ши хоим ли са напукаме ве", както и др.). Измяната се наказва с лишаване от свобода или побой 5-та степен.
* "Пастет съм" - синоним на "Ноо' дроп,чуек"
* "Токат","дроп","леш","леща" - състояние под влияние на алкохол, наркотици, и други субстанции
* "Тряя си в системата/схемата , батка / луууд / маняяяк" - агитация към включване в бизнеса
* "Схема" - бизнес
* "Раотата слабей, маняк"/"слабеж / невървеж" - имам лош късмет
* "Ай на кафенце - в общия случай значи покана за разходка до магазин на адидас, или посещение на заведението "Силвър"
* BMW 3 - компакт - колата на безсмъртните (алтернативния вариант на АДИДАС)
* "Иам раута маняк/лек" - изпитвам мързел.
* "Ко стаа, ЛЕЕЕЕЕЕЕК !" - Добър ден!
* "Нацепен" - индивид от мъжки пол използващ стимуланти, стероиди и всякаква вредна за човешкото тяло химия
* "айляк" - новонавлязла дума напоследак /с пловдивски произход/ синоним на "лек"
* "Ти луд ли си ве/Ти болен ли си?" - типичен отговор при разговор между двама в случай че някой от тях не му допадне нещо от дискутирането
* "ВЪЪЪЪЙ как са накъртих снощи/Как са изпомпах" - "Как се надрусах/напих снощи"
* Ако чуете някой от тези думи си ги талкувайте като : Чичо Митко - марихуана,канабис,коз,масе,чук,прасе,трева. Чичо Живко - амфетамин,екстази,бонбони,копчета,ленти ... Чичо Стефчо - хероин,стаф... Чичо Коко - смятам се сещате какво значи ... Леля Ани - амфетамин...

КУЛТУРА

Бургазъ е считан за център на културата. Причините са неизвестни. Има някой много важни културни феномена,които допринасят за цялостния културен образ на града.

* G.G.P. е съкращението на интересна група,която определя себе си като рап. Освен това са изявени хакери,защото са се научили как да редактират wikipedia. G.G.P. могат да бъдат познати по това,че се обличат генгста. Средната възраст на групата е 12-17 години,а най-верните феновете им навлизат във възрастовата група "пубертет". Много хора просто ги игнорират. Бандата е известна сред клюкарските среди с безбройните си забавни изпълнения,които развеселяват генгста обстановката в града. За съжаление,момчета не държат много на хумор и гледат през цялото време лошо. Причините за това са психологически и се определят като golemicus complexicus.
* Хит-клуб Елена е известна арт-галерия в Бургас,където може да се видят последните експонати на Цар Алкохол. Основните скулптури са на 14-15 годишни прото-мутреси,които са се насвяткали като говеда и са хванати в момент,когато кълчат кълки на диви чалга ритми и някой им бърка под полата.
* Будоар е единственият легален и сравнително евтин публичен дом в България. Но трябва да се внимава,тъй като проститутките много често са там с гаджетата си.
* Силвър клуб,Бакарди,Бродуей,Дриймс,Наталис са известни кафенца в жк."Центъра",където се събират всички батки и мутрески. Няма значение на кое кафе се отиде,защото всички са абсолютно еднакви. Това са единствените места в града,където могат да се чуят новите сетове на DJ Double D от 2004година.
* McDonald's - там всеки "маняк" и "яка мастия" ходят да обядват..нищо че не са гладни...ходенето в този ресторант представлява една религия и показност на класа и култура...място за провеждане на срещи и уговаряне за "изпалки" освен заведение за хранене. От климатиците мирише на мухал.
* Операта - след полунощ,преди прибиране от поредното напиване
* хамбургерите на КиМ (църква Кирил и Методий) където се предполага използване на кучешко и коте месо...
* пиците на свободния ....две за уеф и пидисе...екстра...само да не ви прибара някоя батка с рижава коса издребнял поглед и въпрос "НЕЩО?" ( виж ХАРАКТЕРНИ ИЗРАЗИ И ДУМИ точка 6 ) внимавайте много с отговора.
* Клуб ХОТ (до автогарата)Това е най-известната дискотека за набор от 96 до 92,адидас манияците "БЕЗСМЪРТНИТЕ"...Там ходят всички лапенца които след 5 часа кавги с техните получават 5 лева и си копуват кутия бяло Виктори и 2 лева за вход...Също така ходят 'БЕЗСМЪРТНИТЕ' с АДИДАСА които те гледат лошо (ТИ не ги гледай) и ако ги изгледаш на криво просто изгаряш .. те са силни и познават мутри...ВСИЧКИ СА РЕДОВНИ ТАМ! защото другаде не ги пускат
* Нощен клуб "Липата" познат още като (L.A).Заведението е с пълен лукс като почнем от тоалетната и завършим до кухнята които ги делят едно парче фазер.Така наречената тоалетна е хибрид между ров изкопан от диво прасе и счупен стол.Ароматизатори няма поради факта, че колкото и да слагат немогат да препборят миризмата.Капацитетът и е голям, защото много влизат малко излизат (подобни на гардероба от филма "Нарния"),Интересни неща които могат да се чуят в тоалетната на Липата (освен стонове на мъртвопияни мъже и жени (в повечето случай)) са и случки от личният живот на някоя готвачка.Следващата невероятна забележителност е невероятно чистия въздух (обеснява се от липсата на прозорци).Резидент на липата е една невероятно симпатична червенокоса дама.Ако докато ви взима поръчката извади телефона си който е скрила междугърдите си, които повярвайте няма как да не забележите, моля не обръщайте внимание мотото на липата е "Нашият личен живот е и ваш".Атракции които предлагат заведението е бой на живо (ако и не с ваше участие), алкохолизирани хомоеректус от всякакъв пол които само срещу две мили думи ще потанцуват за вас. Липата също се препоръчва от лекари ако имате силен запек.Причината е наличието на много кози косъм присъстващ в повечето гозби които заведението предлага.
* МОРСКАТА ГРАДИНА - мястото,където може да излезете на разходка с приятелката/я си,да разходите кучето,да погледате морето,лятото да се попечете на чистия плаж и да се потопите в чистото море....Това би трябвало да е така,а сега е време да ви запознаем с грубата реалност : Морската е предимно свърталище на : - изтръпнали наркомани,чудещи се къде да се "боцнат" на спокойствие
- детските кътове са задънени с боклуци,там се навъртат само най-пропадналите стафари (виж "Стафар")
- малоумни 14-годишни лекенца,разхождащи питбули 2 пъти по-големи от тях с единствената цел да видят другите "к'ъв мъж съм аз,разхождам питбул"
- метали,купуващи от "Абсолюта" мента и ром,с едничката цел да пият,реват като говеда(те го наричат пеене) и да се търкалят като свине из храстите или по земята /За тях няма зиме-лете,абонирани са за пейките около "Охлюва" - разни полу-живи пенсионери,от които можеш да чуеш само : "Казвам ти,Пено,туй младото поколение,само хулигани.По наше време е-хе-е-е" ; същите пенсионери лятно време задънват алеята пред Летният театър(дето сега е с таван), само и само да слушат от околните пейки концерта на някоя залязваща звезда като Веско Маринов или на някой/я от малко живи техни връсници напр. Лили Иванова./

Има два фонтана с доста странно съдържание,минаващо за вода..Разните рампи около Пантеона са превърната в сборище на скейтъри,байкъри и разни други откачалки,покачени върху различни превозни средства.Ако сте под 16 (защото в Бургас всички изглеждат по-големи и страшни и личните карти се ползват само да се "чертаят магистрали") и искате да се напиете от мъка по несподелена любов - Морската е Вашето място. Романтично място за разходки е крайбрежната алея,ако представата Ви за романтика се базира на купчина боклуци и малки,мръсни кръчми наречени "капани". Във въпросните капани могат да Ви приложат направо кур-капан,като Ви изръсят цаца + бира = 7-8 лв,което си е жив обир,но на кой му пука.Има и други постройки от обществено значение:
- лудницата,където трябва да бъдат затворени доста от милите ни съграждани
- дискотека "Лятната вселения",за която по-младите не знаят,но преди години там пак имаше дискотека с друго име,докато един пиян юнак не реши,че там е мястото да се кара със 160 км/ч,вечер в нетрезво състояние.В резултат млади момче и момиче си отидоха ей така
- култовата зона "Солници" - говори се,че там са заровени повече трупове от колкото на гробището и знаейки за събития от "златните мутренски години",никой не сме да копае на повече от 50 см в пясъка,че току-виж и намерил нечие мумуфицирано тяло
- ЖП линията, по която се срещат мангали на места и съответно изчезва някоя друга релса
- заведението "Чадъра" - видно място за събор на моторджии
- дискотека "Текила" или "Читалнята",или "Клуб 54" , еба ли му майката, всяка година е с ново име,но бургазлии си го знаем като "текилата".Едно от малкото приятни места,с готино ретро парти.
- дискотека "Пока" или "Попа" - поизлъсканият клуб "Елит", чалга музика, дърти курви (на по 14-15 год) и мноооого алкохол
- дискотека "Алиби" - срещи "Пока" - същата работа,само че музиката е хаус
- бар "Barcode" - само хаус музика,предимно се консумира минерална вода,поради това,че повечето посетители са консумирали "линийки","бонбони","копчета" и всякакви подобни наименования,опсиващи амфетамини,екстази и прочее витамини за деца.Набързо сглобена барака от 1 кубик бракуван чамов материал, и внимавайте да не изтървете цигара на пода,че ще изгори целият бар за минути.
- до входа на пристанище е свил гнездо популярен клуб "Капитаните" - един от най-старите бардаци в Бургас,дето и глухите са чували за него
- И да не забравяме разбира се култовото заведение "Казиното". Сега все ще се намери някой злонамерен маняк да каже че то никога не е работило (долна инсинуация), но ние знаем че това далеч не е така.Около ембламатичната сграда направиха опит да се пръкнат няколко кръчмета и барчета долнопробен тип "капанче".
Някой с умиление ще си спомнят за заведението "Вятъра" където само вятър духаше. Малката пивница, по известна като "Зад Казиното" си остава в паметта на хората като място от където можеш да си възтановиш точките живот(ако са ти останали пари след разходката през тъмните алеи).Не си купувайте от там картофки! Под лъжливо добре изглеждащата опаковка откривате две-три спотайващи се парченца от въпросния продукт.При последващо възклицание от Ваша страна "Мамка му, излъгали са ме в грамажа..." за сеkунди бивате наобиколен от индивиди, по-познати като Narkomanikus 20Stotinkius, с въпросителното изражение на лицата "Нещо?" и въпроса "Батка нещо за грамаж ли спомена?". Твъде желателно е в дадения момент да следвате изнструкциите от раздел "Как да оцелеем в Бургас". За по нетърпеливите ще обобщим че носенето на оръжие тип огнестрелно не винаги помага, но ползата му не бива да бъде подценявана.Изключтелно сме горди,че тази година не къде да е,а в МОРСКАТА ГРАДИНА се проведе фестивала "Spirit of Burgas".То не беше пропаганда по медии,то не беше чудо.Видя се и Европейската организация,и Ивропейското пристанище и млади Европейци,лапнали по шише бира и хилейки се самодоволно,че и те са част от Европата,пък нищо,че е кенефа.Само дето не уточняват,че целия "Спирит ъф Бургас" е поместен в тази статия и,о да ние сме горди да се наречем спарт... е-де бургазлии.

IRC

Малко известен факт,но Бургас е родното място на създателя на mIRC. Мирката,както е известен този културен феномен по бургаската земя,е мястото,където се събират всички прото-гъзета и прото-мутреси. Важно е да се седи в канал #bs, #burgas /#bourgas вече не толкова/ и други подобни вариации. За да се издигнеш в йеархията,трябва да имаш определен брой прекарано време по тези места, да познаваш всички админи, за да се превърнеш от "прото-гъзе" и "прото-мутреса" в "бахти пича" апропо "бахти пичката". Интересен факт е, че 1 на 100 от цялото IRC си има идея какво точно означава абревиатурата "OP" /Observation Post/, но въпросът е всеки да го има! Накратко - Да чатиш, означава да живееш.

p.s. Ако не е възможно да имате OP,желателно е поне да имате плюсче пред ника си. Това също ви издига в йерархията и ви приближава до заветния OP(@)


SKYPE

В последните 1-2 години се пръкна ново адско изчадие, сринало почти до минимума популярността на IRC, а именно зловредното творение наречено - Skype. Въпросната чат програма "удари в земята" IRC и стана предпочитано място за online срещи на младото и недотам младото население на бь сь, а и не само на него. Skype е предпочитано място за уговорки, свалки, конфернции по повод мероприятия от изключително значение (напр. "Къде ще се напукаме довечера") както и начин за обмен на най-новите хаус тупалки и турбо-поп-фолк хитове.Програмата за общуване дава и възможност за изява на най-новите и модни нАчИнИ нА ПиСАнЕ, съответно пУтЪпквЪниТу нЪ всИчкИ грЪмЪтиЧнИ нОрмИ, вместо името си да попълним "nMz ayt" ; "sNosHti mN sA rAzBihMe" ; и подобни размисли и страсти силно вълнуващи целият Ви списък с абонати. Интересен скайп-трик за намиране на внимание е минаването в режим "SkypeMe" и същевременно обагряне на прозореца с настроението с всякакви изрази от рода на "NIKOI DA NE ME ZANIMAWA ! QSNO LI E WE :@" .

!!! ВАЖНО !!! Необходимо е дневно да се инвестират минимум 6 часа "скайпване",с цел развитие на интелекта у потребителя.

P.S. И не забравяйте деца,колко е по-голям списъка ви с абонати(нищо,че не контактувате с 90% от тях) , толкова ви е по-голяма пишката / толкова ви е по-вискок рейтинга на мутреса .

P.S. 2 НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да слагате разголени и курвенски снимки на скайп и когато някой поиска от вас да му пратите тази снимка вие просто отсичате " ааа мн слабо лек...ни я даам на никуй"
КАК ДА ОСТАНА ЖИВ ПОВЕЧЕ ОТ 24ч.

(каквото и да напишем тук, най-вероятно няма да помогне)

* при навлизането в карантинната зона на Бургас, оставете шопския диалект
* силно се препоръчват хладни оръжия [2]
* при неналичието на хладни оръжия - моля набавете си огнестрелни такива [3]
* при неналичието на каквито и да било средства за самосъхранение - не бягайте - рано или късно ще ви настигнат.
* ако някой Ви предложи разходка до Солниците - бягайте (естествено - не към Солниците) [4]
* шанаджия - това е думата,която всеки уважаващ себе си Помориец си повтаря непрекъснато.Ако случайно(съвсем случайно)някой облечен с шапка АДИДАС,горница АДИДАС,долница АДИДАС,маратонки АДИДАС и хаус чантичка АДИДАС,ви каже "Ей,ти шано маняк ли си ве?" и ви засипе с бичове в зъбите,не се чудете....вие сте в Бургас.
* не бъдете варненец, ако сте, НЕ казвайте на НИКОЙ
* не ходете в Несебър/Поморие/Ахелой/Лазур/Сарафово/Изгрев/Зорница/Славейков. През Меден Рудник минавайте само на 5та (най-вероятно ще ви изчезнат джантите и ще ви източат бензина).
* ако на улицата, в магазина, в парка или където и да е пред вас някой бъде пребит, намушкан или прострелян по никакъв начин не трябва да изглеждате впечатлен, шокиран или дори развълнуван. С такова поведение липсата на бургаско гражданство моментално ще бъде разкрита и ще привлечете внимание. Привличане на внимание = неприятности = вижте какво се е случило на този пред вас!
* ако се намирате в близост до нощно заведение и сте прочели някой от следните надписи "Флирт", "Будоар", "Вселена" или "Мания"(Слънчев бряг), то вече е твърде късно - вие сте обречен! Не, че на друго място шанса ви да оцелеете е по-голям.
* ако се намирате в близост или вътре в някое от останалите нощни заведения(какво въобще правите вътре) и все още сте жив - не правете никакви резки движения, по никакъв повод не вдигайте глава, задължително правете път на всички, не разговаряйте с абсолютно никого, ИЗЧЕЗВАЙТЕ(ако още е възможно) ПО НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН!
* не гледайте охраната на дискотеката в очите. Всъщност не гледайте НИКОГО в очите.
* винаги носете марля или кърпа, често има обгазяване [5]
* да си Чък Норис

ОСОБЕНОСТИ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

(ако сте от друг град и се придвижвате с автомобил, то задължително съблюдавайте следните правила)

* Минамална скорост за движение поне 100км/ч - градско, за да не създавате задръствания, понеже всеки бърза.
* Пътните знаци са поставени като бонус доход за тъмнокожото население, това какво е обозначено на тях няма значение.
* Светофарите са само за коледна украса, светят яко нощем, но след 21:00 само жълтата светлина работи, да не се хабят крушките
* На кръстовище винаги сте без предимство, няма значение главен път, второстепенен път, [[6]]
* ако се натъкнете на водач с регистрационнен номер започващ с " У "по-добре сами и се хвърлете в канавката и си признайте, че вината е ваша, те винаги имат право
* в Бургас се организират т.нар. "гонки", мероприятие провеждащо се всяка събота вечер към 20ч - 21ч на пътя за Долно Езерово.Даже полицаите идват да гледат сеир.На въпросните "гонки" никой не се състезава, чоплят се промишлени количества семки и се дискутират клюките от изминалата седмица
* Кръговото на хотел Мираж (доскоро и другите две) е един кръгъл триъгълник на смъртта. Разчертан от гении, който е организирал движението по следният начин: влизащите са със предимство, излизащите съответно без !

ФАКТИ

* в Бургас винаги е 95'та до 98'ма година - златните мутренски години [7]
* дискотеките биват наричани понякога "боксов ринг", "клетката на кеча", "татеми" или по-простичко - "гробници"
* пред дискотека FLIRT в Меден Рудник и плочките бият
* качулката моментално ти дава +10 бонус точки живот
* татуировки на глезена и на врата ти носят +20 бонус точки живот. Наличието и на двете екстри в комбинация с анцунг, маратонки, чантичка АДИДАС[8](един истински шано-маняк) и качулка те превръща в безсмъртен.
* случайни хора не носят АДИДАС. Носещият АДИДАС е не-случаен. НЕ СЕ ЕБАВАЙ С НЕГО - ТОЙ Е СИЛЕН И МОЩЕН!
* BMW е автомобилния еквивалент на АДИДАС.
* Бургас има своя версия на Северното сияние, дължаща се на изпусканите на отровни газове от базата на Инопланетяните . По-познатото име на извънземната база е Лукойл Нефтохим Бургас
* Никога не ходете на лекар в Бургас. По-бързо ще оздравеете, ако не се лекувате, отколкото да Ви лекува някой бургаски лекар
* в Бургас вода не се пие
* в Бургас понятието вода се изчерпва с обобщително насочен към морето пръст на обясняващия. Обясняващия е изконсумирал поне 7 литра течности в последните 48 часа, като никоя от тях не съдържа вода.
* Всички с обиколка на бицепса < 42 са мишки. Ако нямаш ланец си мишка. Ако не ходиш на зала(ако не тренираш във фитнеса) си мишка. Ако нямаш прякор, а те наричат по име си мишка. А предполагам че се чудите какво означава тази крилата фраза "мишка" ?! Това не е животното, а човек, на който по default се гледа като на паляк
* това не е СПАРТА, ТОВА Е БУРГАС !!!

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ

* Господ е българин! Роден е в Бургас...
* Създателят на Интернет е роден в Бургас, www = „Въй, въй, въй“
* в Бургас всички са леки.Дори хората с наднормено тегло пак са леки.Ако на улицата в Бургас Ви кажат култовия израз "Кво стаа,лек ?" "Как е лице" трябва да знаете,че това е добър признак.
* в Бургас всички са "изхакани" и "изтрещяни", някои по душа, други с каквото намерят
* в Бургас хората си отмъщават с помоща на тарелки или спринцовки пълни с ако.Най-новото е спринцовка с лазерен мерник.
* друг популярен начин за отмъщение е забиването на кирки,мотики,лопати и всякакви селско-стопански сечива по автомобилите.[9]
* в Изгрев от по-високите панелки можеш да си хванеш самолет на автостоп (но само лятото, иначе няма)
* в Бургас и учителките по български говорят "миеко"
* ако си подрастващ в Бургас избираш да бъдеш "Батка", "стафар" или "шматка".

/бел.авт. "стафара" е наркозависим и в йерархията на града стои под шматките, за това по-добре да си шматка, а при приемането на качествена химия (разбирайте стероиди) можеш да мутираш в "Батка". Естествено, за да станеш такъв първо трябва да си по-глупав от нормалния за града стандарт, а също и да сцепиш няколко кратуни,иначе казано да набиеш някоя и друга шматка/

* красиво момиче в бургас се нарича "тупалка", и винаги е "натокана", и "облякана"; друг синоним е "фолк-точилка"; ако е някоя по-грозничка се нарича мастия, миндил, кочур, тръба, патър, патарляк, качур, конски сурат, батал, бацил, прасгия (ама се пак се намира кой да я праска)
* по-малките, но само на възраст запалени тийнеджърки са "котенцата" и "ракети", те са "бляскави" и "лъскави", много шават и шарят; тях маняците ги "тряскат" натрещени; преди това са били "малки запалки", но прекалено малки все пак?!
* прото-мутресите в Бургас никога не се усмихват, постоянно са намръщени и гледат лошо, возят се само в скъпи автомобили(колкото е възможно по-скъпи) и много, ама много рядко правят секс, което донякъде обяснява защо никога не се усмихват, постоянно са намръщени и гледат лошо.
* В Бургас Мъжете са "здрави", което означава ,че са яки и корави. Корава батка е този който е с нацепено пропорционално тяло, с бръсната глава и небръсната брада, гледа лошо и страшно. Коравите батки понякога са само корави, понякога много лошо бият.Те са истинкси СПАРТАНЦИ.

* Бургас е дал на родината могъщия фундамент на българската писменост, самото начало на свещената ни азбука! Известна из цял свят е историята на безименния бургаски рибар, който през далечната 856-та година решил да постави основите на първата обществена тоалетна в града. Странни стечения на биологичните отпадъци го отвели на съдбовно мястo на метри западно от съвременнен бургаски площад, където рибарят направил малък изкоп и намерил буквата "б"! От изненада и умиление той възкликнал:

- А, "б", въъъъ!

Остава мистерия как точно севеозападният вятър е отнесъл на крилете си тази света троица от звуци до пресветите братя Кирил и Методий в манастира Свети Полихрон! Другото е история. Въпросният площад по този повод е кръстен "Тройката", а изкопът и до днес се пази от бургазлии, за да напомня за славната случка!

* Най-важната дейност на подрастващото население на Бургас е да ходи "НА КАФЕ В ЦЕНТЪРА" и да съобщава гордо на останалите си съмишленици за мероприятието, както кога и къде ще се проведе то..Ай хойм са офертираме в центъра.

Източник: http://b0urgas.hit.bg/

_________________
Image


Last edited by Amaya on Wed May 26, 2010 1:38 am, edited 1 time in total.Wed May 26, 2010 1:35 am
Profile WWW
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Mar 29, 2010 6:48 pm
Posts: 245
Post Re: БУРГАС
Дългичко е, но е полезна информация (lol) (lol) (lool)

_________________
Image


Wed May 26, 2010 1:36 am
Profile WWW
Techn0.eu Administrator
Techn0.eu Administrator
User avatar

Joined: Tue Dec 29, 2009 1:53 pm
Posts: 3447
Location: Singapore
Post Re: БУРГАС
Аз го знаех от http://bourgas.tk/, което май е същото :-)
Колко съм се смял... (lol)

_________________
Image


Thu May 27, 2010 2:22 am
Profile WWW
United Kickdom member
United Kickdom member
User avatar

Joined: Tue Feb 09, 2010 11:25 pm
Posts: 1367
Location: Sofia/Varna
Post Re: БУРГАС
na kradko... Ako ne si ot Burgas, ne si za Burgas (lool)

_________________
Image
Image


Thu May 27, 2010 3:12 am
Profile WWW
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Mar 29, 2010 6:48 pm
Posts: 245
Post Re: БУРГАС
Накратко, нали видяхте кое по колко точки живот ви дава.А да си батка или маняк = безсмъртие (dance) (lol)

_________________
Image


Thu May 27, 2010 3:16 am
Profile WWW
Techn0.eu Administrator
Techn0.eu Administrator
User avatar

Joined: Tue Dec 29, 2009 1:53 pm
Posts: 3447
Location: Singapore
Post Re: БУРГАС
Деси, ко стаа, батка ;-)

_________________
Image


Thu May 27, 2010 12:07 pm
Profile WWW
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Mar 29, 2010 6:48 pm
Posts: 245
Post Re: БУРГАС
xTz wrote:
Деси, ко стаа, батка ;-)


Авъъъъ, ко стаа маняк?Нещо? 8-) (lol)

_________________
Image


Thu May 27, 2010 12:17 pm
Profile WWW
Techn0.eu Administrator
Techn0.eu Administrator
User avatar

Joined: Tue Dec 29, 2009 1:53 pm
Posts: 3447
Location: Singapore
Post Re: БУРГАС
Ай хойм са офертираме в центъра нещо (lol)

_________________
Image


Thu May 27, 2010 2:47 pm
Profile WWW
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Mar 29, 2010 6:48 pm
Posts: 245
Post Re: БУРГАС
Като те питах: - Нещо? Ти трябва да кажеш имаш ли, или нямаш прасе (lol) (lol) (lol) Ама ай' ше ходим се офертираме в центъра... (lol) (rock) Там е по-интересно (lol)

_________________
Image


Thu May 27, 2010 4:04 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 9 posts ] 
 

Рекламки

 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 40 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Initial style design by STSoftware.
Modified for Techn0.eu by xTz.
[ Time : 0.136s | 21 Queries | GZIP : On ]