View unanswered posts | View active topics It is currently Sun May 19, 2019 11:48 am



Reply to topic  [ 2 posts ] 
 THE MOST UGLY AIRPORTS 
Author Message
Tech Sys member
Tech Sys member
User avatar

Joined: Fri Jan 08, 2010 11:42 pm
Posts: 156
Post THE MOST UGLY AIRPORTS
Столичното летище "Враждебна", по-известно като "София" беше класирано на 10-то място в класацията за "Най-грозни летища на света" от американското списание Travel and Leisure. Местният аеропорт е изместен на сравнително крайното място от големи летища като "Кенеди" в Ню Йорк, "Шарл дьо Гол" в Париж, "Шереметиево" в Москва и "Хитроу" в Англия.
"Когато гледате летище София имате чувство, че строителите са разполагали с пълния комплект от части, но не са успели да разчетат указанията за монтажа им", пише изданието. Основен недостатък на местния аеропорт са различните стилове на двата терминала 1 и 2. Първият е строен през 1937 г. и е описан като неприятна смесица от стилове и допълнения. Вторият е описан като модерен, отговарящ на изискванията на съвременния човек, но са странни конусовидни колони, напомнящи космическите капсули "Аполо".

Според изданието като се започне от летището във Франкфурт и стигне до аеропорта на Оман, много от тях може да се конкурират за титлата на най-страшните по външен вид. Авторите на класацията все пак подчертават, че всяко едно от летищата има своя собствена красота, но има такива, които се остават неразбрани като замисъл от хората с ненадминатите си съчетания от конструкция и дизайн.

На първо място по грозота е класирано американското летище "Кенеди", което авторите на статията описват като "като неясно конструирано без никаква цел и посока". За положителна страна на летището е даден неговият терминал 1 построен през 1990 г., които обслужва международни полети и е описан като "не толкова лош". Второ място в списъка на най-грозните летища заема парижкото "Шарл дьо Гол", което е описано от авторите като "страшно" и "жестоко". Те се позовават на мнението на специалисти в архитектурата и научно фантастични писатели.

Престижното трето място в класацията заема терминал 2 на московското летище "Шереметиево" построено в чест на Летните олимпийски игри през 1980 г. "Да се движите по това летище е кошмар, защото всичките му стени и коридори са под 60 градусов ъгъл един от друг", пише Travel and leisure. На четвърто място по грозота е английското летище "Хийтроу", което според авторите на списанието "не се знае на какво прилича". Те го иписват като "четири мола, които са били съединени в едно". "Терминал 3 на летището е символ на една изгубена империя, която сега не знае каква точно е световната й роля и какъв стил може да я отрази", коментират от американското издание. Летището е заслужило похвала от авторите за новият си терминал 5, стопанискван от националния превозвач "Бритиш Еруейз".

Подреждането на участниците
Подреждането на участниците Класация "Най-грозното летище на света"
Номер Име на аеропорта Град
1 Джей Еф Кенеди Ню Йорк
2 Шарл дьо Гол Париж
3 Шереметиево Москва
4 Хийтроу Лондон
5 Уошингтън Дълс Вашингтон
6 Нарита Токио
7 Линейт Милано
8 Lynden Pindling Насао
9 Ngurah Rai Денпазар (Бали)
10 Враждебна София
11 Харствил Джаксън Атланта
12 Ел Пасо Ел Пасо
Източник: Travel and leisure

_________________
http://myspace.com/harsherbg


Fri Feb 26, 2010 12:13 am
Profile
United Kickdom member
United Kickdom member
User avatar

Joined: Tue Feb 09, 2010 11:25 pm
Posts: 1367
Location: Sofia/Varna
Post Re: THE MOST UGLY AIRPORTS
На първо място по грозота е класирано американското летище "Кенеди", което авторите на статията описват като "като неясно конструирано без никаква цел и посока" :lool: :lool: :lool:

_________________
Image
Image


Fri Feb 26, 2010 12:22 am
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 
 

Рекламки

 





Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google Feedfetcher and 23 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Initial style design by STSoftware.
Modified for Techn0.eu by xTz.
[ Time : 0.115s | 16 Queries | GZIP : On ]